Thursday, March 13, 2008

Kampaania "Lapsed lugema!"

Tähelepanu kõik emmed ja issid: kas olete märganud, et Teie laps(ed) ei armasta raamatuid lugeda? Olete mõelnud selle peale, et millest võib olla antud olukord tingitud?
Mina pakun teile välja lihtsa ja efektiivse lahenduse, mis on nälgivate Aafrika laste peal järgi proovitud ja ei andnud absoluutselt mingit tulemust. Tuleb välja, et järgmise katse läbiviimiseks tuleb valida sobivamad tingimused.

Aga see selleks, tagasi asja juurde. Nimelt tuleb teil oma lastele selgeks teha, et lugemine ei ole saatanast (mõningatel jutudel tuleb teil küll oma lastele selgeks teha, et lugemine ON saatanast, kuna nad ei puuduta ühtegi raamatut kui see just parajalt iiv6l ei ole). Andke neile kätte ükskõik milline Chuck Palahniuk'i kirjtuatud teos ja nad hakkavad varsti raamatuid tikutulega pimedas ruumis taga otsima...vähemalt ideaalis võiks see nii välja kukkuda. Aga olgem ettevaatlikud, sest lapsed ja tuletikud ei ole eriti tervislik kombinatsioon.

Eile siis jõudsin ühelepoole järjekordse eelpool nimetatud autori teosega, mil nimeks "Fight Club" ja mis on autori siiani enim tuntust kogunud teos. Ma olen kindel, et kõik, kes seda postitust loevad, on näinud käesoleva raamatu põhjal vändatud samanimelist filmi, mille peaosades Brad Pitt, Edward Norton ja Helena Bonham Carter. Võtke teatavaks, et film ja raamat ei ole sama asi. Raamatu ja filmi vahel on väga palju erinevusi ja soovitaksin kõigil asi läbi lugeda ja alles siis film uuesti üle vaadata. Te saate siis ise ka aru mida ma silmas pidasin. Muudatusi on palju, kui filmist rääkida. Igal juhul, veel üks raamat mu lemmikute nimekirjas lisaks.
Järgmise raamatuna võtan ette Palahniuk'i kõige värskema teose "Rant".

Nüüd aga magama, sest homme on ees üks kuradima busy päev...

No comments: